Γενέθλια Σκραμπλ και Γενέθλια Ομίλου Σκραμπλ Θεσσαλονίκης

13 Απριλίου σήμερα και το Σκραμπλ γιορτάζει γιατί, σαν σήμερα, το 1899 γεννήθηκε ο Alfred Mosher Buttsστις, ένας Αμερικανός αρχιτέκτονας και συγγραφέας, ο οποίος δημιούργησε το παιχνίδι Scrabble τη δεκαετία του 1930.

Το παιχνίδι Scrabble αρχικά ονομαζόταν "Lexiko" και δημιουργήθηκε με βάση τη συχνότητα εμφάνισης των γραμμάτων στην αγγλική γλώσσα, καθώς και τους κανόνες του παιχνιδιού "Crosswords". Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα παιχνίδι που θα συνδύαζε την τύχη με τη στρατηγική και τη γνώση των λέξεων.

Το παιχνίδι δεν άρεσε αρχικά στο κοινό και έμεινε ανενεργό για αρκετά χρόνια. Ωστόσο, τη δεκαετία του 1950, ένας επιχειρηματίας από το Στάμφορντ της Κονέκτικατ, ο James Brunot, αγόρασε τα δικαιώματα του παιχνιδιού και το επαναλανσάρισε με το νέο όνομα "Scrabble". Το παιχνίδι έγινε εξαιρετικά δημοφιλές και στη συνέχεια διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο.

107 χρόνια μετά τη γέννηση του Butts, γεννήθηκε και ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης. Σήμερα κλείνει 17 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας με μεγάλη ιστορία στο Ελληνικό Αγωνιστικό Σκραμπλ. Λόγω της Μ.Εβδομάδας τα γενέθλια του θα τα γιορτάσει την Κυριακή 7 Μαΐου, μαζί με τις απονομές του φετινού εσωτερικού πρωταθλήματος.

Τέλος, τα γενέθλιά της έχει σήμερα και η Πρόεδρος του Ομίλου Σκραμπλ Βέροιας, Αναστασία Καρακόλη. Τις ευχόμαστε χρόνια πολλά και πολλές διακρίσεις στο σκραμπλ.





Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας